Long time no see

 

Hola!

Nå er det veldig lenge siden jeg har skrevet noe på denne bloggen, som jeg skulle være så flink å holde oppdatert! Så dette er nok det første, men også siste innlegg nå før vi ankommer kalde Norge. 

Men det var en periode der det var det samma som skjedde hver eneste dag, vi stod opp, gikk på skolen, kom hjem, spiste middag, tok en siesta og gjorde enten skolearbeid, eller gikk ut. Men nå siden det er over 2 mnd siden sist jeg blogget tenkte jeg å bare skrive litt om hva som har skjedd.  Vi har jo gått på skole, som til tider var helt ekstremt, det var flere innleveringer enn dager til å få gjort alt nesten. Vi har heelt utslitt, og ganske fortvilet en periode. Men vi kom oss gjennom, og vi fikk utdelt plasser til å være i praksis. Jeg fikk førstevalget mitt, Solgården ferie- og helsesenter. Alle så virkelig frem til 1 mnd i praksis, der vi fikk et "break" fra skolearbeid. Grunnen til det var så mye skolearbeid som der var, kom jo siden vi skulle være borte fra skolen i en hele måned. Vi hadde en oppgave hver uke, der vi hver uke hadde ulike mål, som vi hadde laget før vi begynnte i praksis. Der vi skrev logg hver uke, og fikk karakter. Loggen skulle inneholde teori om målet, hvordan dette målet ble utført av praksisplassen og hvordan jeg følet jeg jobbet med målet. Vi har hatt noen fredager fri i det siste, det har vert fiesta og andre ulike ting som har gjort at vi har fått fri, noe vi har vert stor fornøyde med! Det er fiesta nå i hele Spania. Tidligere har det vert i byene, Benidorm, Alfaz og andre ulike plasser. Når det er fiesta er det stor "fest", der alle samles, flest ved midnatt, så er det forskjellig program hver kveld. Det kan være konserter, tivoli og andre ting. Den siste kvelden er det et tog. Vi var når det var i Alfaz, men valgte bare å se på, toget gikk gjennom gamlebyen, som er noen trange gater. Siden det var raketter og andre ulike ting som kom i alle veier, og datt ned på oss, valgte vi heller å bare se. Jeg har aldri sett noe lignende, det er også noen som er kledd i rødt, som springer å skal "ta" deg. Men vi gikk etter en stund, siden det var så utrolig kaldt, men for andre fortsettet det til langt ut på natten. 

Her er bare noen bilder fra de siste månedene: 


Vi har ikke klesstativ, så Madde bruker kreativiteten!
Så var jeg hjemme en tur i høstferien, mest siden Ane skulle til USA og ville si skikkelig hade til henne, men og for å se alle andre også igjen! men det endte jo med det stikk motsatte, returbilletten ble endret å låg hele ferien hjemme... <3 <3 <3Tiril er i ekstase! Fikk sykebesøk av beste <3 

Var ute den ene dagen å så finalen til Fredrik, som endte med seier!! 

Kom tilbake til Spania dagen før bursdag, så når eg kom hjem var Hasan, Mustafa & Madelen hjemme hos oss, så feiret jeg og Madelen med taco i sengen! Halloween 2013! Så var det praksis på Solgården!

Dette var noe jeg synes var utrolig gøy, veldig forskjellig i forhold til hva jeg har gjort før (sykehjem). Det er et ferie- og helsesenter for eldre. Hver andre uke reiser 200 stykk hjem, så kommer det 200 nye. Noen er av og til lenger, men de fleste er der to uker. Da er det også frivilligesykepleierer/ lege som er med. Først var det meningen at vi skulle dele praksisperioden i 2 deler, der den første var i helse/resepsjon, så skulle vi bytte til helse/resesjon. Jeg var sammen med Eileen, men når det begynnte å nærme seg slutten på den andre uken, synes vi begge det var veldig dumt at vi skulle bytte når vi akkurat hadde blitt kjent med oppgavene og hva vi skulle gjøre, så vi snakket med veilederen vår, noe som var helt i orden for de. Dette var helt nytt, det var veldig stilt i begynnelsen, å ikke så mye å gjøre. De som er her, er her på en ferie, så vi skal egentlig bare være tilgjengelig visst det er behov for noe hjelp. Når jeg kom var det tre andre studenter + 2 sykepleierstudenter, så når det er ikke så mye å gjøre så blir det en kamp om oppgavene. Men vi fikset det fint:) Var med den ene dagen på legevisitt, noe som jeg synes var utrolig gøy! Men det som har vert, er at jeg har egentlig aldri blitt skikkelig frisk etter hjem var hjemme i høstferien. Rett før jeg reiset var vi på siste legetime, å prøvene viste at jeg hadde en bakterie i kroppen, men som ikke gjorde noe særlig utslag, så jeg kunne fint reise, og da var formen fin! Når jeg kom ned, så har det bare vert litt små hosting her og der, men etter jeg hadde vert i praksis i litt over 2 uker, ble jeg skikkelig dårlig, så fikk jeg et slags "anfall" der jeg hostet, spydde og fikk ikke puste i det hele. Noe som førte til at det ble den spanske legevakten klokken 12 på kvelden/ natten, der de ikke fant noe særlig... men de sa mandelen mine var veldig hovne, noe jeg egentlig var enig i, siden halsen var veldig tjukk. Men når jeg kom hjem, så tenkte jeg meg om "kossen i alle dager kan mine mandler være hovne, når eg opererte de bort når eg var 5 år!?" Så jeg ringte til det norske klinikken i Albir, der legen hjemme i Norge snakket med dem, å jeg fikk time, der jeg fikk si selv hvordan jeg følte meg. Noe jeg synes var veldig godt, siden på den spanske skjønner jeg ikke så mye, så vertsfaren min står for det meste av snakkingen. Jeg fikk vertall påvist mykoplasma lungebetennelse, og fikk beskjed av legen å holde meg i ro i 2 uker, noe jeg gjorde, men som førte til at jeg ikke fikk godkjent praksisperioden... Noe jeg synes er veldig dumt, men det er slik vi ikke kan vite skje, så jåttå skal tilrettelegge for meg når jeg kommer hjem. Her er litt bilder fra Solgården: 

Selv om jeg ikke fikk fullført praksisperioden, så var det utrolig gøy å være utplasert der! Det er så utrolig tilrettelagt for alle individer, når det gjelder aktiviteter, fysioterapi, mat, turer, frisør, fotpleie og andre helsebehov som var nødvendig. Jeg var med på en tur, der jeg var sammen med en guide (fra respesjonen) så reiset vi med en glad og fornøyd gjeng først til Benissa så videre til 5 retters i vakre Calpe. I dag er det akkurat 2 uker til vi reiser hjem. Det er blanende følelser, akkurat nå kjenner jeg at jeg er utrolig klar for å komme hjem til alle sammen, men på samme tiden har dette blitt min nye hverdag, med mange nye mennesker. 


Dette har vertfall vert en eventyr, som jeg aldri kommer til å glemme! Det har vert utrolig gøy! Kommer en iMovie etter hvert når hjem er hjemme i Norge igjen! 
På mandag begynner skolen igjen, og da er det siste innspurt! 

hasta la vista!! 

-Maren 
 


Ingen kommentarer

Hei, mitt navn er Maren Skjold. Jeg er ei 16 år gammel jente, som kommer fra Oltedal, Stavanger. De neste 4 månedene skal jeg bo i Costa blanca, Spania. Denne bloggen er for å holde familie og venner oppdatert om hvordan jeg har det her nede. Håper du liker den!

+ Legg meg til som venn

hits